Historie

 

Al 91 jaar!

Het begon in 1922 met de tegelhandel van Hendricus Koene in Voorburg. Tegels kwamen aan per trein, een T-Ford zorgde voor vervoer naar afnemers. Het bedrijf ging onder leiding van de zoon van de oprichter direct aan consumenten leveren. Bovendien startte hij met de verkoop van keukens, badkamers en sanitair. De steeds grotere klantenkring vroeg om constructie en installatie.

Bij de verhuizing naar de Haagse Binckhorstlaan kreeg het bedrijf de naam Het Koenehuis. Na een brand werd het huidige pand aan de Maanweg betrokken.

 

 

 

 

 

Nog steeds een familiebedrijf

Het Koenehuis heeft zich niets van ketenvorming en bedrijfsconcentratie aangetrokken: het is een zelfstandig familiebedrijf. Hendricus Cornelis Koene nam in 1947 het roer over.

Door verbreding van activiteiten legde hij de basis voor de verdere groei van de onderneming. Hij zag zijn bedrijf al heel vroeg als de deskundige partner van de consument. Daarin was Het Koenehuis een voorloper. Nu is de leiding in handen van de derde generatie Koene: Erik, Hans en Ton. Zij leggen het accent op keuken- en badkamerarchitectuur en op internationale tegelcollecties.

 

Koenehuis
Historie
Bedrijfsfilosofie
7 Stappen
Brochure
Merken
Kwaliteit & Garantie
Keurmerk
Verkoopvoorwaarden
Projecten Keukens (klassiek)
Projecten Keukens (modern)
Projecten Badkamers
Projecten Tegels
Projecten Maatwerk
Mooie Dingen Winkel
Contact
English Version
Plavuizen
Natuursteen
Koenehuis